Vinteren vil ikke rigtig slippe sit tag, og i går var vejret nærmest efterårsagtigt. Blæsten rev og sled i planterne, og regnen stod ned i stænger. På et enkelt døgn fik vi mere regn end i hele februar.
De små dorthealiljer, Leucojum vernum, fik våde tæer og så helt forfrosne ud. Vi har haft dorthealiljer i haven i mange år, de kommer troligt år efter år, men de breder sig ikke ret meget, jeg ved ikke hvorfor.
Brogetbladet benved, Euonymus fortunei, lyste op i regnen. Det er en udmærket krukkeplante. Den beholder bladene om vinteren, den kan formklippes, og den kan vokse i den samme krukke i flere år uden omplantning.
Efter en hurtig tur rundt i haven var det godt at komme ind i varmen. Heldigvis lå der en god havebog på sofabordet. Bibliotekerne har jo lukket for besøg, men man kan heldigvis bestille bøger. På vores bibliotek afhenter vi bøgerne ved at banke på en rude, og så bliver bøgerne stukket ud gennem vinduet. Det fungerer fint, men det må være lidt koldt at arbejde inde bag et åbent vindue.
Den engelske have er fra 2006, på dansk i 2007. Den er skrevet af Ursula Buchan og med fotos af Andrew Lawson.
I bogen fortælles der om en række engelske haver, som alle er åbne for besøg. Der beskrives forskellige typer af haver, og teksten er understøttet af over 300 meget smukke fotos. Det er en bog, som jeg varmt kan anbefale. Jeg har lånt den på biblioteket flere gange 😀.
Foråret er ikke ret langt fremme i år sammenlignet med sidste år. Jeg har siddet og kikket i mit fotoarkiv, og deraf fremgår det, at der er stor forskel på, hvornår forårstegnene viser sig de enkelte år. Jeg har fundet nogle eksempler fra midten af marts i forskellige år.
Den 13.03.2013 så der sådan ud i vores have:
Den 09.03.2017 lyste erantisserne i solskinnet.
Den 08.03.2018 var der et fint drys af sne:
Den 11.03.2020, ja datoen husker vi vist alle, men husker vi også at påskeliljerne stod i blomst?
Giv tid! Foråret så sagte kommer - også i år.