Det blev så bart i bedene, da staudetoppene blev klippet af. Men nu begynder stauderne at vise sig, og sammen med de blomstrende løgplanter bliver der efterhånden mere og mere at se på.
De næste billeder viser en russer og en skotte. Russisk mandstro, Eryngium planum 'Blaukappe', har stået med smukke frøstande hele vinteren, og man nænner næsten ikke at klippe dem af. Men det blev gjort, og nu er det de tykke, runde blade, der pynter i bedet
Skotsk lostilk, Ligusticum scoticum, har nogle meget flotte blade. De er helt blanke og smukt lysegrønne, og man lægger straks mærke til dem.
Lige nu er der mange krokus i blomst, og humlebierne har fundet dem. Det ser flot ud, når blomsterne folder sig ud i solen, men de holder ikke mange dage.
De mørkeblå krokus formerer sig lidt for hurtigt, så om nogle år har de sikkert indtaget hele haven. Jeg har ikke navnet på dem, ellers ville jeg godt have advaret mod dem. Men de er da meget kønne.
Der kommer også mange scillaer. De er rigtig søde. Nogle af dem har en meget stærk blå farve, andre er mere dæmpede, som det ses på billedet.
Koreakornellerne, Cornus kousa, hører til forårsfavoritterne, selvom de ikke er sprunget ud endnu, men de har nogle meget dekorative runde knopper.
Et par grene er fine i en vase sammen med gule påskeliljer.
I krukkerne er der plantet stedmorblomster. De fylder ikke så meget endnu, men det kommer de hurtigt til.
Hvorfor grankogler? Fordi jeg har en god veninde, der har et grantræ i forhaven. Jeg kender ikke navnet på det, men det er et virkeligt smukt træ, og koglerne er også smukke. Lige nu ligger koglerne i store dynger under træet, og jeg samler nogle op, hver gang jeg besøger min veninde. På billedet ligger koglerne til tørre - og bagefter skal de gemmes væk til jul ;-)
Marts har budt på det skønneste forårsvejr, og det lokkede på en køretur ned i i Tøndermarsken, hvor de sidste billeder er taget.
Rudbøl Sø
Vidåen
Vadehavet